nutrikozmetik-post-savremeni-zahtevi

Savremeni zahtevi za kozmetičke proizvode

Savremeni zahtevi za kozmetičke proizvode

Veće znanje i potražnja za efikasnim proizvodima podstakli su razvoj i dostupnost proizvoda koji su ranije bili ograničeni na oblast medicine. Strogo govoreći, dermokozmetički proizvodi nisu kozmetički proizvodi, ali doprinose lepoti. Ova grupa proizvoda u segmentu nege kože beleži veliki rast na tržištu. Razlog za ovakav uspeh je utemeljen u naučnim ispitivanjima aktivnih sastojaka koje sadrže, a čija je efikasnost prema određenom problemu utvrđena rigoroznim laboratorijskim ispitivanjima.
nutrikozmetik-post-savremeni-zahtevi

Šta je dermokozmetika?

Dermokozmetika predstavlja sinergiju dermatologije i kozmetike. Jednostavno rečeno, ova grupa se odnosi na specijalizovane proizvode za negu kože, koji se formulišu u saradnji sa dermatolozima, tehnolozima, hemičarima i farmaceutima, kako bi se poboljšao izgled kože i tretman različitih problema kože. Formulisani za lokalnu primenu, dermokozmetički proizvodi služe za očuvanje zdravlja i lepote kože, uključujući kožu glave i kosu.

Koji proizvodi mogu biti označeni kao dermokozmetika?

Da bi se kvalifikovao kao dermokozmetički proizvod, on mora u svom sastavu imati aktivne sastojke čija je efikasnost prema određenom problemu utvrđena rigoroznim laboratorijskim ispitivanjima. Dermokozmetički proizvodi su posebno formulisani kako bi se obnovilo zdravlje kože.

Koja je razlika između dermokozmetike i klasične kozmetike?

Proizvodi nižeg kvaliteta ne sadrže iste aktivne sastojke kao dermokozmetički i nisu u skladu sa medicinskim zahtevima. Dok klasični proizvodi za negu služe svakodnevnim potrebama kože, dermokozmetički proizvodi su razvijeni kroz opsežna istraživanja i ispunjavaju stroge zahteve vezane za bezbednost, kvalitet i efikasnost. Molekuli aktivnih supstanci iz dermokozmetičkih proizvoda su finiji, što omogućava prolazak u dublje slojeve kože.

Kada se koriste dermokozmetički proizvodi?

Dermokozmetika ne leči, ali održava kožu u zdravom stanju i poboljšava njeno opšte stanje, pomaže tokom terapije lekovima i može da ukloni manje nepravilnosti poput hiperpigmentacija, sitnih bora, viška sebuma, blažih formi akni, suvoće i perutanja kože. Ovaj tip kozmetičkog proizvoda nudi sve ono što je potrebno za održavanje optimalnog stanja kože, a može i da reši određene probleme koji ne zahtevaju upotrebu lekova.